[O1] Podczas uruchamiania silnika 1,4 tsi coś klekocze

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nwldx
    Classic
    • 2013
    • 1

Temat może stary ale odświeżę i może się komuś przyda. U mnie też nie było wskazania temperatury na komputerze. Sprawdziłem czujnik temperatury zewnętrznej, okazało się, że jeden przewód był urwany. Naprawiłem to i dalej nie było wskazania temperatury. Pomogło odłączenie i podłączenie "minusa" od akumulatora. I teraz pięknie działa. Pozdrawiam.
  • abelo
    Classic
    • 2011
    • 2

Panowie może ktoś ma takie same problemy????. Podczas odpalania samochodu zaraz po puszczeniu kluczyka z silnika dochodzi klekotanie jak by rozrusznik jeszcze nie odpuścił.W serwisie powiedzieli mi ,że tak ma być bo to jest wstępne napięcie łańcuszka rozrządu.
    Jednak ten stan mnie niepokoi samochód jest z 2010 roku i przejechane 21000km.Ten stan nie zawsze się uaktywnia , powiecmy , że co drugie odpalenie.

Komentarz

• Subaru
      Rider
      • 2005
      • 640

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Odpalasz silnika, puszczasz kluczyk a rozrusznik ciągnie jeszcze przez ok 1 sek. Jest takie jakby chrobotanie. Po ok 1 sekundzie wszystko jest ok. Czy taki objaw jest tylko jak dłużej nie jeździsz albo jak jest wilgoć? Jeśli tak to prawdopodobnie bendix w rozruszniku nie odbija
      Koniki są po to by je karmić

Komentarz

• winni77
        RS
        • 2009
        • 2183
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

abelo, proponuję zapoznać się z tematem http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=44276.
        Mój "Batmobil"

Komentarz

• abelo
          Classic
          • 2011
          • 2

w serwisie stwierdzili ,że nie jest to rozrusznik tylko wstępnie napinający się łańcuszek rozrządu. Na ten problem nie ma wpływu pogoda , głównie objawy występuja na zimnym silniku

Komentarz

• TomekRs
            RS
            • 2011
            • 1670

zmien w temacie znacznik bo temat dotyczy o2

Komentarz

Pracuję...